Garages transformed into a family apartment in Paris

0
Garages transformed into a family apartment in Paris

Housed at the end of a dead end near the Bastille, the surface, due to the agglomeration of several garages, was dark, low in the ceiling and poorly distributed. But there was this small piece of paved courtyard, abandoned, which gave it a little sense of the countryside in Paris… It became the guideline of the renovation, with in the end, an apartment with a house-like aesthetic, covered with vegetation. The openings have been revised: in the living room, two double glazed doors turn the apartment towards the flowery courtyard. On the street, the old doors have become bay windows filling two bedrooms and the bathroom in light. The floors, none of which were at the same level, were lowered by 20 cm to increase the ceiling height. To allow for more breathing room, and to circulate the through light, all the doors are partially glazed. A wing overlooking the courtyard accommodates two other bedrooms for children, separated by a glass roof, where each has its own unique look. Downstairs, their playground, upstairs, their beds on the mezzanine. A holiday atmosphere, supported by old floor tiles, a farmhouse table, walls with exposed bricks, sinks and an old bathtub, which you would think have always been there.
A unique and very much livable space designed by Camille Hermand. Photos: Agathe Tissier.

Leave a Reply